Властите в Европейския съюз и Франция решиха да предоставят на френските

...
Властите в Европейския съюз и Франция решиха да предоставят на френските
Коментари Харесай

Франция се задъхва от залежало вино, дават 200 млн. евро за унищожаване му

Властите в Европейския съюз и Франция взеха решение да дават на френските винопроизводители 200 милиона евро, с цел да изтеглят непотребните артикули от пазара на фона на спадащото търсене на локално създадени виновност. Това оповестява вестник Le Figaro. Според изданието ръководителите на европейски и френски фондове са одобрили избавителна стратегия от 200 милиона евро за френските винопроизводители, които сега са принудени да изтеглят непотребните си артикули от пазара.

Според френския министър на земеделието Марк Фено средствата ще бъдат обезпечени като част от напъните на управляващите да облекчат " рецесията, която изпитват лозарите ". Вестникът написа, че търсенето на червени виновност и розе във Франция в последно време понижава, изключително измежду френската юноша. Отбелязва се, че конфискуваното вино не предстои на заличаване, а е подложено на развой на филтрация в алкохол за потребностите на промишлеността. Предишната сходна акция беше извършена през 2020 година по време на рецесията в промишлеността на фона на пандемията от COVID-19, прецизира изданието. Статията акцентира, че няколко специалисти упорстват за премахване на някои от лозята, с цел да се понижи дейно предлагането.

Според Financial Times към 1000 производители в Бордо, най-големият винен район във Франция, към този момент са се съгласили да изрежат лозята си. Плановете на лозарите са да унищожат 9200 дка лозя, което е към 8% от общата повърхност в района. Изданието оповестява, че сходни ограничения са свързани със спад в продажбите на френско вино освен в републиката, само че и на външните пазари, най-вече в Китай.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР